16 Nisan 2013 Salı

PTC İşi Sabır Gerektirir


     Değerli takipçilerimiz son zamanlarda kendi gözlemlerim ve bize gönderilen mesajlara göre çoğu takipçimizin PTC işinde çabuk pes etmekte olduğunu gözlemliyorum. Ayrıca "1000 tıkla 1 dolar kazanılıyor nasıl harçlık çıkaracağız şaka mı bu" gibisinden şikayetlerde bulunanlar oluyor. Üstüne basa basa söylemekteyiz PTC sitelerinde size kendi tıklamalarınız çok fazla kazandırmaz reflerinizin tıklamaları ve Tasks gibi ek yöntemler kazandırır.

     1-2 siteye değil 8-10 adet (sağlam) siteye 3-5 ay emek verirseniz bloğumuzun ismine de ilham olan olan cep harçlığınızı çıkarabilirsiniz. İnternet başında her gün birkaç saat vakit geçirmekteyiz bu vaktin yarım saatini bu işe ayırmanız yeterli. Siteleri ayrı ayrı sekmelerde açıp reklamlarınıza tıklarsanız  zamandan tasarruf etmiş olursunuz, Bazı istisnalar hariç (clixsense gibi) çoğu site ayrı sekmelerde reklam izlemenize izin veriyor.


     Bakın üstteki resimde PayPal hesabımdaki bakiyeyi görüyorsunuz. PTC siteleri ve anket sitelerinden gelen ufak tefek birikimlerle üç beş ayda bu miktar kazanılıyor. En kötü ihtimalle yılda 500-600 TL biriktirmiş olsanız dahi bu para cep telefonu, laptop gibi elektronik alışverişlerinizde ciddi kaynak teşkil edecektir. Hiçbir arkadaşınız durduk yere size bu parayı vermez. Sonuçta taş atıp kolumuz yorulmuyor hepimiz günlük belli bir saat internette vakit geçiriyoruz.

     PTC sitelerinde eğer işe yatırım yaparak başlamayacaksanız işleri rayına oturtmak en az 4-5 ayınızı alabilir. Yeterli ref sayısına ulaştığınızda, ilk üye olduğunuz zamanlardakinden daha az vakit harcayarak daha fazla kazanç sağlıyor olursunuz.

     Eğer direkt ref edinebilirseniz daha çok kazanırsınız çünkü direkt reflerin herhangi bir masrafı yoktur. Direkt ref edinmenin birkaç yolu var, Blog, Web Sayfası şeklinde siteler hazırlayabilir ya da üye olduğunuz forumlarda eğer forum kurallarına aykırı değilse üye olduğunuz siteleri tanıtıp altına referans linkinizi ekleyerek üye toplayabilirsiniz. PTC sitelerinde biriken bakiyenizi çekmeyip o siteye reklam verme yolunu da izleyebilirsiniz. Ya da gerçek hayattaki arkadaşlarınıza bu siteleri tanıtarak refiniz olmalarını sağlayabilirsiniz. Orası sizin maharetinize kalmış. :)

     Bazı sitelerde reklam tıklama dışında ek kazanç yöntemleri de var, özellikle Tasks dediğimiz CrowdFlower şirketinin görevlerini yaparak birkaç saat içinde 3-5 dolar kazanabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için bu makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

     Kısaca her işin bir zahmeti ve zorluğu olduğu gibi bu işinde bir zahmeti var ve günlük belli bir vakit ayırmanız gerekiyor, PTC sabır gerektiren bir uğraştır, işin tekniğini kavradıkça bu iş sıkıcı olmaktan çıkıp eğlenceli bir hal aldığını göreceksiniz. Zorlandığınız noktalarda bloğumuzdan yardım alabilirsiniz. İletişim formu yoluyla, Email yoluyla, Forum ya da Facebook sayfamız yoluyla sorunlarınızı iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!